Odvetniški kandidat/odvetniška kandidatka - pridruži se naši ekipi

Odvetniški kandidat/odvetniška kandidatka - pridruži se naši ekipi

24.08.2023

Odvetniška družba Neffat in partnerji o.p., d.o.o. iz Ljubljane vabi k sodelovanju odvetniškega kandidata/odvetniško kandidatko.

Nudimo: odlično delovno okolje, mentorstvo, priložnost za rast in razvoj potenciala, stimulativno plačilo, pravne izzive in zanimive projekte z mednarodnim elementom, delo v ekipi, fleksibilnost izvajanja dela (delo na domu), fleksibilen in ustaljen urnik dela.

Če si skrbna, delovna, kolegialna, pogumna oseba, ki je željna znanja, izkušenj, napredka in razvoja, uživaš v ekipnem delu, sodelovanju in supportu strankam in kolegom v ekipi, si vabljena k sodelovanju.

Pošlji nam predstavitev na info@neffat.si: lahko je a) pisna (CV, motivacijsko pismo ipd.) ali b) video predstavitev (naj ne bo daljša od 90 sekund). Vloge pošljite do 30. 9. 2023. Lahko uporabite tudi obrazec na spletni strani https://neffat.si/pridruzi_se/ .

Kraj dela je Ljubljana in druge lokacije (kraji) glede na potrebe delovnega procesa (zastopanje na narokih na sodiščih v Sloveniji, zastopanje na obravnavah v upravnih postopkih pred upravnimi organi v Sloveniji, zastopanje na različnih sestankih, pogajanjih ipd. na različnih lokacijah v Sloveniji ali tujini). Kandidat mora imeti vozniško dovoljenje za osebna vozila in na razpolago lastno osebno vozilo. Dobro znanje angleščine je pomembno.

Opis dela in področje
Odvetniška družba Neffat in partnerji opravlja dela na spodaj navedenih področjih, tako da z namenom celovite podpore strankam v ekipo vabi pravnika s PDI, ki si želi delati s poudarkom na teh področjih:

a) Pravno svetovanje in podpora strankam pri izvedbi različnih transakcij in projektov:
priprava in pregled dokumentacije, strukturiranje različnih poti in možnosti izvedbe transakcije za doseganje končnega cilja stranke, pogajanja, idr.
Področje nepremičninskega prava (pogodbe o prenosu lastninske pravice, stavbna pravica, zemljiška knjiga, davki, predpogodbe, pogodbe o posredovanju v prometu nepremičnini, pogodbe o izvedbi projekta, joint venture pogodbe idr.)
Prodaja in nakup podjetij (svetovanje o pravnih možnostih izvedbe, skrbni pregledi, priprava pogodb o nakupu in prodaji, pogajanja, izvedba prenosov deležev oziroma podjetja ipd.)

b) Pravdni in drugi sodni postopki:
Celovita priprava in izvedba pravdnih postopkov (zlasti: intervju s stranko, pregled in priprava dokaznih listin, priprava tožbe, vlog med postopkom, odgovorov na tožbo, argumentacija, sodna praksa, taktika, uporaba institutov procesnega prava ipd.).
Drugih sodni postopki – izvršilni postopki, postopki zavarovanj (po ZIZ), nepravdni postopki (ZNP-1, postopki po ZGD-1, zapuščinski postopki idr.)
Zastopanje v upravnih sporih zlasti v povezavi z upravnimi postopki in odločbami v okoljskih zadevah, v postopkih izdaje gradbenih dovoljenj idr.
Zastopanje pred drugimi institucijami za reševanje sporov (arbitraže).

c) Delovno pravo
Celovita podpora strankam s področja delovnega prava (zasebni sektor, javni sektor), zlasti postopki v zvezi s prenehanjem delovnega razmerja (sporazumi, odpoved pogodbe o zaposlitvi, opomini in pozivi za spoštovanje obveznosti iz delovnega razmerja idr.), interni akti delodajalca, kolektivne pogodbe in relacije s sindikati, ipd.; zastopanje in svetovanje v delovnih sporih, zastopanje in svetovanje v kolektivnih sporih. Disciplinski postopki pri delodajalcih. Varnost in zdravje pri delu.

d) Svetovanje v upravnih zadevah in postopkih s področja varstva okolja in graditve objektov:
Postopki presoje vplivov na okolje (za izdajo okoljevarstvenih soglasij in njihove spremembe), predhodni postopki (t.i. screening), prevlada druge javne koristi, postopki za izdajo okoljevarstvenih dovoljenj in njihove spremembe, postopki za izdajo integralnih gradbenih dovoljenj, postopki za izdajo gradbenih dovoljenj, naravovarstvena soglasja, vodna soglasja; zastopanje in pravna podpora strankam v teh postopkih, postopki s pravnimi sredstvi, zastopanje v upravnih sporih. To pomeni zlasti: pregled dokumentacije, pravni okviri in podlage (nacionalno pravo, pravo EU, strokovne prakse, sodna prakse nacionalnih sodišč, Sodišča EU ipd.). Na tej podlagi priprava korakov v postopku za izdajo dovoljenj ali drugih upravnih aktov. Dobra izvedba in komunikacija s strankami ter upravnimi organi.

e) Pravno javnega naročanja
Svetovanje pri izvedbi zlasti zahtevnejših postopkov oddaje javnih naročil (priprava razpisne dokumentacije z vzorcem pogodbe, podpora strankam pri vodenju postopkov, priprava osnutkov procesnih sklepov in osnutkov odločitev, podpora v postopku pravnega varstva); svetovanje in zastopanje ponudnikov pri pripravi ponudb (zlasti kompleksnejše zadeve in razpisi večjih vrednosti), v fazi odprtega javnega naročila do roka za oddajo ponudb, zastopanje in svetovanje v postopku s pravnimi sredstvi (bodisi zoper razpisno dokumentacijo bodisi zoper odločitve naročnika). Druge zadeve v zvezi s pravom javnega naročanja (svetovanja, priprava pravnih mnenj, www.jnp.si).

Dobrodošlo je tudi poznavanje in interes za delo na drugih področij kot so navedena na spletnih strani www.neffat.si.

 

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.