Ukrepi "COVID - 19": Upravljanje z vodami

Ukrepi "COVID - 19": Upravljanje z vodami

17.04.2020

Državni zbor je dne 2. 4. 2020 sprejel Zakon o interventnih ukrepih za zajezitev epidemije Covid-19 in omilitev njenih posledic za državljane in gospodarstvo (ZIUZEOP) ali t.i. »protikorona mega zakon«, ki med drugim ureja tudi naslednje:


Zakona uvaja oprostitev plačila vodnega povračila in plačila za vodno pravico za imetnike vodne pravice za posebno rabo vode za potrebe kopališč, če se rabi mineralna, termalna ali termomineralna voda, in za dejavnost bazenskih kopališč.

Zakonska določba predstavlja oprostitev za kopališča pri plačilu vodnega povračila in koncesnine zaradi neobratovanja kopališč. Kopališča so zaradi zagotavljanja preventivnih ukrepov, povezanih z epidemijo virusa COVID-19 zaprla kapacitete. Zaradi neobratovanja so oziroma bodo neizogibno nastale posledice na področju pridobivanja prihodkov in s tem v zvezi izpolnjevanja obveznosti, ki izhajajo iz podeljenih vodnih pravic.

Oprostitev plačila se nanaša na obdobje od 13. 3. 2020 do 31. 5. 2020.

Če do 15. 5. 2020 epidemija COVID-19 ne bo preklicana, se bodo roki izteka ukrepov, ki so določeni na 31. 5. 2020, podaljšali za 30 dni.

***

Prispevki o ukrepih, ki jih prinašajo predpisi o interventnih ukrepih za zajezitev epidemije Covid-19 in omilitev njenih posledic, so pripravljeni na podlagi informacij, pridobljenih iz javno dostopnih virov. Pri tem gre za specialne ukrepe, ki posegajo v običajne in že utečene sistemske rešitve. Kako bodo ukrepi dejansko izvedeni in kako bodo učinkovali in bili uresničeni s strani pristojnih institucij, ni mogoče popolnoma napovedati. Vsebine, ki jih pripravlja Odvetniška družba Neffat v svojih prispevkih na Neffat Law Blogu, so zato informativne narave in ne predstavljajo pravnega ali poslovnega nasveta.Za posamezna vprašanja in informacije se lahko obrnete na nas: info@neffat.si.


 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.